недеља, 9. октобар 2016.

Ракија препеченица

Ово нека буде нека врста представљања широј јавности. Овде можете писати и расправљати о ракији, Србском изуму и једином напитку на свету који не лечи ништа али помаже у свему, као што сам скоро прочитао на нету.
Може се покренути тема о начину добијања овог напитка, али и продаји разних производа од воћа, путем ферментације и дестилације.
За почетак, могу да понудим изузетне ракије од разног врста воћа: дуње, грожђа, шљиве и крушке. За сада...
Почињемо са радом, па ко ме пронађе, може нешто и да напише.
Интересантна тема може да буде да ли правити препеченицу, или паточењем слабити ракију?
Ја сам присталица "препицања", јер је тако квалитет много бољи, а слабљење се врши додавањем дестиловане воде. Паточењем, ракија добија мирисе и укусе који немају шта ту да траже. А свако воли да пије са уживањем, и не треба се задовољити неким сумњивим квалитетом. Посебно ако се зна, да је поред вискија и коњака, Србска шљивова препеченица најбоље и најквалитетније алкохолно пиће. Током самог препека, треба одбацити првенац и патоку, и узети само "срце"ракије, што је и најквалитетнији део овог напитка. Наравно, сам моменат одвајања ових процеса се стиче искуством, трудом, радом и усавршавањем. Услови а добијање добре ракије почињу већ од квалитета воћа, затим судова, ферментације или превирања, казана, и наравно људског фактора при свим овим степенима добијања ракије. Али, искустава има много, а наше је да све саберемо на једном месту и научимо да направимо најбољу ракију у околини, а и шире! Барем до Токија!
За сада толико...
Живели!

Нема коментара:

Постави коментар